CH2M HILL Corporate Offices
CH2M HILL Corporate Offices
CH2M HILL Corporate Offices
CH2M HILL Corporate Offices
CH2M HILL Corporate Offices
CH2M HILL Corporate Offices
CH2M HILL Corporate Offices

CH2M HILL

Corporate Offices, Englewood, Colorado, USA

CH2M HILL wanted to bring regional employees onto one campus, which consisted of three original buildings totaling approximately 390,000 SF. IDC Architects’ scope included space planning, interior design and finishes, furniture selection, and architectural tenant improvement design.

One key goal was to maximize the penetration of natural light into the floor space. This was achieved by centralizing the building’s support functions into a longitudinal core, locating conference rooms adjacent to the central elevator vestibules, and laying out an office environment around the perimeter. Additionally, hard wall offices were restricted to the ends of the buildings and directly adjacent to the core. Clerestory windows were installed in these offices to allow natural light to penetrate into or transfer through the space. The strength of this organization was further enforced by the selection and implementation of color and interior finish materials.

The client also wished to create a more collaborative office environment, which was achieved by strategically locating casual meeting spaces within the office area and centrally locating the copy rooms and break rooms. Comfortable chairs and sofas in the office area and marker board wall surfaces in the break rooms enhance the opportunity for impromptu meetings. Each building received the U.S. Green Building Council’s LEED® Silver certification.

CH2M HILL
Corporate Offices
Project Summary